Urakkatietoa

Hienoa! Kiinteistönne on päättänyt parantaa turvallisuutta ammattitaitoisen kumppanin kanssa. Tässä tärkeää tietoa Lukkokeskuksen toteuttamasta lukitus- tai turvajärjestelmäurakasta.

Lukkokeskus toteuttaa lukitus- tai turvajärjestelmäurakan kiinteistössänne. Kiinteistönne tarkat yksityiskohdat, kuten päivämäärät, selviävät koteihin ja kiinteistölle toimitetusta tiedotteesta. Tähän on koottu yhteen yleisiä tietoja ja usein kysyttyjä kysymyksiä urakoihin liittyen.

Kiinteistön osakkeenomistajalla on mahdollisuus tilata kätevästi täydentäviä tuotteita oviympäristöön osana urakkaa kilpailukykyiseen hintaan. Näiden tuotteiden avulla voit lisätä oviympäristön turvallisuutta tai tuoda käyttöön joustavuutta digitaalisilla ratkaisuilla. Linkki kiinteistön yksilöityyn hinnoilla varustettuun lisätilauslomakkeeseen löytyy urakan tiedotteesta. Lisätilaustuotteiden kuvauksen löydät tästä.

Urakan kesto ja työajat:

Urakan kesto riippuu urakan laajuudesta. Urakan kesto on määritelty tiedotteessa. Työ tehdään pääsääntöisesti päivisin klo 7-16 välillä. Lukkoseppämme tunnistaa logollisista työvaatteista sekä kuvallisesta valttikortista.

Miten kuljemme kiinteistöön tai koteihin:

Urakan sujuvuuden varmistamiseksi kuljemme asuntoihin yleisavainta käyttäen. Soitamme aina ensin ovikelloa ja käytämme yleisavainta vain, jos ovea ei avata asukkaan tai kiinteistön käyttäjän toimesta. Huolehdimme siitä, että ovessa on toimiva lukitus ennen kuin siirrymme eteenpäin. Mikäli tilaan ei voi tulla sisään yleisavainta käyttäen esimerkiksi lemmikkieläimistä johtuen, otathan ajoissa yhteyttä Lukkokeskukseen: projektit@lukkokeskus.fi. Mikäli tilaat täydentäviä tuotteita, voit ilmoittaa tästä myös lisätilauslomakkeen lisätiedot-kentässä.

Avainten toiminta:

Huolehdimme siitä, että kiinteistössä on koko urakan ajan toimiva lukitus. Pidä urakan ajan sekä uusia että vanhoja avaimia mukanasi, sillä urakka valmistuu vaiheittain. Urakan päätyttyä vanhat avaimet voi toimittaa meille kierrätettäväksi. Mikäli enemmän avaimia kuin lukitusurakkaan kuuluu, voit tehdä lisätilauksen verkossa. Linkin löydät urakan tiedotteesta.

Uudet avaimet jaetaan urakan tiedotteen ohjeistuksen mukaisesti. Mikäli osakas ei pääse noutamaan avainta, voi hän antaa toiselle henkilölle valtakirjan. Muista kuvallinen henkilöllisyystodistus, sillä avaimet luovutetaan vain sitä vastaan.

Yleisten tilojen kulkulätkien toiminta:

Mikäli taloyhtiössä tai kiinteistössä on käytössä yleisten tilojen kulkulätkiä, niiden toiminta saattaa muuttua urakan yhteydessä. Tarkat tiedot tästä löytyvät tiedotteesta.

Varmuuslukot:

Mikäli asunnon ovessa on moderni Abloy-varmuuslukko ja taloyhtiön lukitus uusitaan, myös varmuuslukko voidaan sarjoittaa toimimaan uudella käyttölukon avaimella.  Vaadittavat toimenpiteet riippuvat valitusta uudesta käyttölukosta. Seuraavat Abloy-varmuuslukot voidaan sarjoittaa uudelleen: LC 108 ja 4181. Löydät koodin lukkorungon etulevystä, kun av aat oven. Jos haluat tilata sarjoituksen, ota yhteyttä projektit@lukkokeskus.fi ja laita mukaan valokuva lukkorungosta.

Ovipuhelinurakat:

Ovipuhelinjärjestelmien vaihdon yhteydessä toimitetaan tilaajan määritelmän mukainen toimiva järjestelmä. Usein valitaan järjestelmä, jossa on ääniyhteys ulko-ovelle sekä valmius myös kuvalliseen yhteyteen.  Kiinteistön osakkaalla on mahdollisuus täydentää järjestelmää oman tarpeen mukaan lisätuotteilla, esimerkiksi näytöllisellä Wifi-vastauskojeella, jolloin ääniyhteyden lisäksi saadaan kuvallinen yhteys ja etäkäyttömahdollisuus. Tarkemmat tiedot lisätilaustuotteista löytyvät tästä.

Jäikö kysyttävää?

Tavoitat urakkatiimimme seuraavasta sähköpostista: projektit@lukkokeskus.fi