Elektromekaaninen lukitus taloyhtiöille ja yrityksille

Yrityksien ja liikekiinteistön käytössä sähköiset eli elektromekaaniset järjestelmät tuovat joustoa ja helpotusta arkeen. Kulkuoikeuksien joustava määrittäminen ja muuttaminen helpottaa erityisesti sellaisten yritysten avainhallintaa, joilla on paljon työntekijöitä. Usein vain yksi avain riittää yhdelle henkilölle. Avaimen kadotessa sen kulkuoikeudet saadaan nopeasti ja helposti estettyä lukolta. Lisäksi avaimien toimintaa on mahdollista rajata ajallisesti halutulla aikavälillä. Näin esimerkiksi kesätyöntekijälle tai urakoitsijalle voidaan luovuttaa avain, joka lopettaa toiminnan automaattisesti tietyllä aikavälillä tai vaikkapa tietyn päivämäärän jälkeen.

Sähköinen lukitus on käytössä joustavuutensa ansiosta kustannustehokas, vaikka aloituskulut ovat usein mekaanista lukitusta korkeammat. Digitaalinen lukitus sopii erityisesti sellaisille yrityksille ja kiinteistöille, joissa kiinteistön käyttäjiä on paljon tai vaihtuvuus suurta.

iLOQ S5

ILOQ S5 on uusi ja turvallinen pääsyhallintajärjestelmä, joka yhdistää lukituksen ja kulunvalvonnan yhden järjestelmän alle. Joustavien ominaisuuksiensa vuoksi se on hyvä vaihtoehto taloyhtiöille ja yrityksille moderniin ja helppoon lukituksen sekä kulunvalvontaan.

Lue lisääPyydä tarjous

iLOQ S10

iLOQ S10 on maailman ensimmäinen omavarainen järjestelmä, joka saa energian avaimiin ja lukkoihin avaimen työntöliikkeestä. Tämä uuden sukupolven paristoton, kaapeliton ja vahvasti salattu lukitusjärjestelmä soveltuukin hyvin käytettäviksi mm. asuin- ja liikekiinteistöihin, kauppakeskuksiin, sairaaloihin ja kouluihin. 

Lue lisääOta yhteyttä

ABLOY PULSE

ABLOY PULSE on kustannustehokas ja ekologinen lukitusjärjestelmä, joka tuottaa itse oman energiansa. Avainten ja lukkojen hallinnointi hoidetaan kätevästi etänä, jonka ansiosta ABLOY PULSE sopii niin pienten kuin suurtenkin taloyhtiöiden ja yritysten käyttöön.

Lue lisääPyydä tarjous

ABLOY PROTEC2 CLIQ

ABLOY Protec2 CLIQ yhdistää ABLOY-lukitusratkaisuiden parhaat mekaaniset ja sähkömekaaniset teknologiat yhdeksi digitaaliseksi ratkaisuksi. Järjestelmän korkean tason turvallisuus tekee siitä täydellisen ratkaisun mm. oppilaitoksiin, julkisiin tiloihin, sairaaloihin, tuotantolaitoksiin ja esimerkiksi teleoperaattorien käyttöön. 

Lue lisääOta yhteyttä

Elektromekaanisen lukituksen ominaisuudet

Elektromekaanisessa lukituksessa yhdistyy mekaanisen lukituksen ja kulunvalvonnan parhaat puolet. Elektromekaaninen avain toimii samalla periaatteella kuin mekaaninen, mutta kaikki avaimet ovat ulkoisesti samanlaisia. Kulkuoikeudet tallennetaan avainkohtaisesti ja avaimen käytöstä jää kulkutieto lukoille.

Sähköisiä lukitusjärjestelmiä hallinnoidaan yleensä tietokoneella eri ohjelmien kautta, jolloin sähköisen lukoston hallinta ja ylläpito on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Näin esimerkiksi kadonneen avaimen takia ei enää tarvitse sarjoittaa lukkoja uusiksi, vaan pelkkä lukon uudelleen ohjelmointi riittää.

Järjestelmiä voidaan laajentaa myös erilaisilla lisäosilla kuten kellopiireillä ja online-tuotteilla. Ne mahdollistavat lukoston erilaiset aikaohjaukset ja etäkäytön. Online-tuotteiden avulla myös mahdolliset kulkuoikeusmuutokset saadaan vietyä lukoille välittömästi, jolloin turvallisuustaso saadaan pidettyä erittäin korkealla.

 

Digitaalisen lukituksen hyödyt

Sähköinen lukitusjärjestelmä poistaa usean erillisen avaimen tarpeen ja lisää järjestelmän joustoa. Yhdelle ja samalle avaimelle voidaan lisätä useampia kulkuoikeuksia. Yhdellä avaimella voi siten olla pääsy joko kaikkialle tai vain osaan lukoista.

Elektromekaanisia avaimia ei voi kopioida tai teettää esimerkiksi suutarilla. Sen sijaan kulkuoikeudet ohjelmoidaan avaimeen turvallisesti lukoston ylläpitäjän toimesta. Myös kadonnut avain voidaan välittömästi poistaa, jolloin lukoston turvataso säilyy kadonneesta avaimesta huolimatta.

Vaikka sähköisten lukitusjärjestelmien aloituskustannukset ovat usein korkeammat kuin perinteisen mekaanisen lukitusjärjestelmän, jäävät niiden elinkaareen liittyvät kustannukset yleensä pienemmiksi. Esimerkiksi uudelleensarjoitusta ei tarvita, mikäli avain katoaa. Lisäksi elektromekaanisten lukitusjärjestelmien laajojen ominaisuuksien johdosta, niiden elinkaari on yleensä huomattavasti pidempi mekaaniseen lukitukseen verrattuna.

Miten homma toimii?

  • 1
  • 2

    Suunnittelemme lukitus- tai turvallisuusratkaisun tarpeidesi mukaan

  • 3

    Suunnitelma käydään yhdessä kanssasi läpi

  • 4

    Työnjohtajamme aikatauluttaa projektin kanssasi hyväksytyn suunnitelman pohjalta

Päivystävä lukkoseppä 24/7

Päivystävä lukkoseppämme palvelee 24h pääkaupunkiseudulla ja ympäryskunnissa vuoden jokaisena päivänä. Meillä on mahdollisuus lähettää lukkoseppä paikalle vaikka heti. Puhelimeen vastaa aina lukkoalan ammattilainen 24/7.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin lukkojen vaihto on ajankohtainen?

Pääsääntönä voidaan pitää, että ennen vuotta 1980 asennetut lukot ovat jo tekniikaltaan sekä takalukitustoiminnoiltaan vanhanaikaisia, joten niiden uusiminen tämän päivän vaatimusten mukaisiksi on suositeltavaa. Lukot tulee vaihtaa myös, mikäli ne eivät toimi ja niiden korjaaminen on kannattamatonta. Lukkoseppä osaa arvioida tilanteen kohteessa. Lukkojen vaihdon hinta riippuu valitusta lukosta ja niiden määrästä. Lukkoliikkeemme antaa mielellään tarjouksen.

Tarvitsevatko elektromekaaniset lukot sähköä toimiakseen?

ABLOY- ja iLOQ -valtuutettu lukkoliike

Päivystys 24/7

Ammattitaitoinen henkilökunta

Lukkokeskus on Finanssiala ry:n ja vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä lukkoseppäliike ja murtohälytysjärjestelmiä toimittava yritys.

Olemme sitoutuneet noudattamaan hyvää liiketapaa ja murtosuojausohjeita sekä käyttämään vain hyväksyttyjä laitteita. Palveluksessamme on sekä ammattitutkinnon että vakuutusyhtiön kokeen suorittaneita lukkoseppiä.