Hyvä avainhallinta lisää turvallisuutta

Lukitusteknologiat ja järjestelmät ovat viimeisen vuosikymmenen aikana ottaneet valtavan loikan eteenpäin sekä turvallisuudessa että käytettävyydessä. Perinteisten, mekaanisten lukitusratkaisujen rinnalle on tuotu moderneja älylukkoja eli elektromekaanisia tai jopa kokonaan elektronisia järjestelmiä.

Lukitusjärjestelmän lisäksi turvallisuuteen vaikuttaa yhtä lailla avainturvallisuus: missä kiinteistöjen avaimia säilytetään, kenelle niitä luovutetaan ja missä avaimet oikeasti liikkuvat? Ammattimainen avainhallinta lisää etenkin suurempien kiinteistöjen ja taloyhtiöiden turvallisuutta merkittävästi.

Palvelut

Lukostotietojen säilytys Lukoston ylläpitoDokumentointiAvainten säilytysAvainten luovutusAvainten palautus

Avainhallinta ja pääkäyttö

Avainhallintapalveluumme sisältyy lukostotietojen oikeaoppinen säilytys, lukoston ylläpito, dokumentointi, avainten säilytys turvahuoneessa sekä avainten luovutus- ja palautuspalvelut.

Avaimiin lisätään yksilöivä löytöperä, jonka avulla löydetyt avaimet voi palauttaa suoraan meille. Avaimet luovutetaan liikkeissämme vain niille tahoille, joille on annettu asianmukainen valtuutus.

Pääkäyttöpalvelu sisältää lukitus-, kulunvalvonta- ja työajanhallintajärjestelmien hallintaa palveluna. Palvelu räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan.

asiakaspalvelu@lukkokeskus.fiOta yhteyttä

Avainhallinnan edut

 • Ajantasainen tieto siitä, kenellä on kiinteistön avaimia hallussaan
 • Avaintietokanta on aina ajan tasalla
 • Vältetään riskitekijät, joita väärissä käsissä kulkevat avaimet saattavat aiheuttaa
 • Avainten säilytys varmassa tallessa turvahuoneissa
 • Uusien avainten tilaus on nopeaa ja helppoa
 • Säännöllinen raportointi ja viestit tapahtumista toiveiden mukaan
Ota yhteyttä

Lukoston elinkaari

Tarkan ja hyvin toteutetun dokumentoinnin avulla on helppoa seurata lukostojen elinkaarta sekä turvallisuustasoa. Ennakkoon suunniteltu ja hyvin toteutettu avainhallinta voi pidentää lukostojen elinkaarta jopa useammalla vuodella samalla minimoiden mahdolliset huolimattomuusvirheet ja niistä aiheutuvat toimenpiteet ja kustannukset.

Puutteellinen avainhallinta puolestaan vaarantaa kiinteistön lukitusturvallisuuden ja aiheuttaa pahimmillaan huomattavia kustannuksia.

Ota yhteyttä

Miten homma toimii?

 • 1

  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai suoraan avainhallintavastaavaan. Laaditaan yhdessä avainhallintasopimus.

 • 2

  Nykyisten avainten toimitus tai nouto

 • 3

  Avainten dokumentointi ja tallennus järjestelmäämme

 • 4

  Ylläpito

Ota yhteyttä

Avainhallintayhteistyön aloittaminen on mutkatonta. Ota yhteyttä meihin ja suunnitellaan yhdessä juuri teille toimiva avainhallinnan kokonaisuus. Avainten nouto ja palautus tapahtuu myymälöiden aukioloaikojen mukaisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä teen, jos en pääse noutamaan tai palauttamaan avaimiani sairaustapauksen vuoksi?

Avaimien noudon ja palautuksen voi tarvittaessa hoitaa toinen henkilö puolestasi. Noutoa varten tarvitaan mukaan henkilöllisyystodistus sekä valtakirja asukkaalta/osakkaalta. Valtakirjassa tulee käydä selvästi ilmi osoite, johon avaimet luovutetaan sekä valtuutetun ja valtuuttajan nimi, syntymäaika sekä allekirjoitus. Avaimien palautusta varten ei tarvita valtakirjaa. 

ABLOY- ja iLOQ -valtuutettu lukkoliike

Päivystys 24/7

Ammattitaitoinen henkilökunta

Lukkokeskus on Finanssiala ry:n ja vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä lukkoseppäliike ja murtohälytysjärjestelmiä toimittava yritys.

Olemme sitoutuneet noudattamaan hyvää liiketapaa ja murtosuojausohjeita sekä käyttämään vain hyväksyttyjä laitteita. Palveluksessamme on sekä ammattitutkinnon että vakuutusyhtiön kokeen suorittaneita lukkoseppiä.