Kodin digitaalinen lukko eli älylukko

Erilaiset digitaaliset lukot eli älylukot ovat kehittyneet ja yleistyneet viime aikoina merkittävästi myös kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa.

Älylukon avulla voit mm. avata oven etänä puhelimen avulla tai luoda väliaikaisen kulkukoodin huoltomiehelle. Useimpiin älylukkoihin jää myös tieto, kuka on käyttänyt lukkoa ja milloin. Älylukon avaimia ja kulkuoikeuksia hallitset itse, jolloin kadonneen avaimen tai kulkulätkän poisto onnistuu saman tien.

Kodin lukitukseen on tarjolla monia ratkaisuja. Lukkokeskuksen ammattilaiset auttavat löytämään ja suunnittelemaan oikeat tuotteet asiakkaan tarpeen mukaan. Asennamme ammattitaidolla varmasti valmiiksi.

iLOQ PRIVUS -lukko

iLOQ PRIVUS on elektromekaaninen lukitusratkaisu kotien käyttöön. Ohjelmointiavaimen avulla voit itse ohjelmoida ja määrittää millä avaimella kuljetaan mistäkin lukosta.

Digitaalisten iLOQ-lukkojen hallinta on vaivatonta. Voit esimerkiksi poistaa kadonneen iLOQ-avaimen käytöstä helposti. Lukkojen uudelleen sarjoitusta ei tarvita.

Lue lisääPyydä tarjous

Yale Linus -älylukko

Abloyn valikoimaan kuuluva avaimeton Yale Linus-älylukko helpottaa arkeasi mahdollistamalla avaimettoman kulun kotiisi. Yale Access -applikaatiolla hallinnoit  Yale Linus -älylukkoa mistä tahansa älypuhelimesi avulla.

Digitaalisen Yale Linus -lukon avulla voit käyttää avaimetonta kulkua, nähdä kuka avasi lukkosi tai voit jakaa mobiiliavaimia vieraillesi. Voit helposti tarkistaa, onko ovesi auki vai kiinni.

 

Lue lisääOta yhteyttä

Yale Doorman -älylukko

Yale Doorman on täysin elektroninen älylukko kotien ulko-ovien lukitsemiseen. Tämä älylukko mahdollistaa kulkemisen koodilla, kulkutunnisteella, puhelimella tai kaukosäätimellä.

Käyttö on helppoa ja mutkatonta myös lapsille eikä avainten katoamisesta tarvitse enää huolehtia.

Lue lisääPyydä tarjous

Deltabit digitaalinen lukko

Deltabit älylukon sormenjälkitunnistimen avulla voit sanoa hyvästit avaimille sekä niiden katoamisesta aiheutuville kustannuksille. Et myöskään enää unohda avaimia kotiin, sillä uusi avaimesi, sormenjälki, kulkee aina mukanasi.

Lue lisääOta yhteyttä

Miten homma toimii?

 • 1

  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Puh 24h: 0201 24 24 24

 • 2

  Lähetämme ammattilaisen paikalle sovitusti

 • 3

  Onko sinulla kotivakuutus? Ilmoita mahdollisesta vahingosta ja hae korvausta.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko kotioveen hankkia lukon, johon ei tarvita avainta?

Kyllä voi! Nykyisin on tarjolla monia vaihtoehtoja, joiden avulla kuljet ovesta ilman mekaanista avainta. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Yale Doorman, Yale LINUS -älylukko sekä Deltabit-sormenjälkilukko. Avaimen sijaan tällaisissa järjestelmissä kuljetaan esimerkiksi koodilla, mobiililaiteella tai vaikka sormenjäljellä. Avaimettomat älylukot ovat saaneet suuren suosion etenkin lapsiperheissä, joissa avainten katoaminen on yleistä. Käyttäjä itse pystyy kätevästi lisäämään ja poistamaan lukon koodin, mobiiliavaimen tai sormenjäljen. Kaikkien kodin lukkojen ei tarvitse olla älylukkoja tai digitaalisia lukkoja - yleensä pelkkä pääovi riittää.

Sopiiko älylukko mökin oveen?

Tarvitseeko älylukko sähköä toimiakseen?

Paljonko älylukko maksaa?

Älylukko helpottaa arkea

Älylukko on uusi ja joustava ratkaisu ulko-ovien lukitukseen ja pääsyn hallintaan. Älylukot helpottavat arkea, sillä niiden avulla ovien lukitsemiseen ja avaamiseen on useita eri vaihtoehtoja: digitaalinen lukko voi toimia esimerkiksi numerokoodilla, sormenjäljellä tai matkapuhelimella vaikka etänä. Vaihtoehtoja on monia.

Kun ulko-oveen on asennettu älylukko, perinteisiä avaimia ei enää tarvita, mutta silti perinteinenkin lukitus voidaan tarvittaessa säilyttää. Esimerkiksi Abloyn valikoimaan kuuluva Yale Linus on älylukko, joka asennetaan perinteisen, avaimella toimivan, lukituksen yhteyteen.

Älylukon avulla voit antaa väliaikaisen tai rajallisen pääsyn asuntoosi perheenjäsenille, ystäville, siivoojille tai muille tarvittaville henkilöille. Voit määrittää tietyn ajanjakson, jolloin pääsy on voimassa, tai voit antaa pääsyn vain tietyille päiville tai kellonajoille.

Joissakin älylukoissa on lokitietoja, jotka tallentavat aikaleiman, kun lukko avataan tai suljetaan. Useimmat älylukot voidaan integroida älykotijärjestelmiin, esimerkiksi älyvalaistukseen tai videovalvontaan.

Älylukon valinta ja asennus

Lukkokeskuksen ammattilaiset auttavat valitsemaan oikean älylukon ja asentavat sen luotettavasti. Opastamme myös käyttöönotossa. Älylukkojen käyttö on pääsääntöisesti varsin helppoa. Siksi ne ovat toimiva ratkaisu myös lapsiperheille.

Älylukon valinnassa kannattaa huomioida seuraavia asioita. Älylukon tulee tarjota tarpeeseen sopiva turvallisuustaso ja lisäominaisuudet. Kannattaa myös valita hallintatapa ja käyttöliittymä, joka tuntuu mukavalta ja asiakkaalle käytännölliseltä.

Älylukon asennus onnistuu Lukkokeskuksen ammattilaisilta vaivattomasti. Älylukot toimivat mallista riippuen usein joko paristoilla tai akulla, eivätkä näin ole riippuvaisia kodin sähköverkosta. iLOQ-lukot toimivat ilman erillistä virtalähdettä. iLOQ-lukitusjärjestelmä kehittää tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. Yale Linus -älylukko asennetaan olemassa olevan käyttölukon yhteyteen, jolloin lukko toimii yhä myös avaimella.

Päivystävä lukkoseppä 24/7

Päivystävä lukkoseppämme palvelee 24h pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja ympäryskunnissa vuoden jokaisena päivänä. Vaasassa ja Lahdessa päivystämme klo 22 saakka. Meillä on mahdollisuus lähettää lukkoseppä paikalle vaikka heti. Puhelimeen vastaa aina turva-alan ammattilainen.

ABLOY- ja iLOQ -valtuutettu lukkoliike

Päivystys 24/7

Ammattitaitoinen henkilökunta

Lukkokeskus on Finanssiala ry:n ja vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä lukkoseppäliike ja murtohälytysjärjestelmiä toimittava yritys.

Olemme sitoutuneet noudattamaan hyvää liiketapaa ja murtosuojausohjeita sekä käyttämään vain hyväksyttyjä laitteita. Palveluksessamme on sekä ammattitutkinnon että vakuutusyhtiön kokeen suorittaneita lukkoseppiä.