Usein kysytyt kysymykset

Sisällysluettelo

 • Pystyykö STALA postilaatikon lukkoa sarjoittamaan SENTO kotiavaimelle?

  Kyllä pystyy!
  Soita ja tilaa lukkoseppä paikalle!
  Toki voit myös tuoda joko lukon tai postilaatikon lukkoineen myymäläämme, niin sarjoitus tehdään odottaessa.
  Palaa alkuun
 • Olemme uusimassa taloyhtiön lukkoja, mikä olisi suositeltava ratkaisu?

  Lukkoja uusittaessa kannattaa valita avaimeksi kopiosuojattu avain.

  Tänäpäivänä suositeltava ratkaisu huoneiston oviin on ABLOY SENTO.

  Yleisiin tiloihin on tänäpäivänä asennettu ABLOY OPTIMA, joka on " lätkällä" toimiva lukitusjärjestelmä.
  ABLOY OPTIMA:sta pystytään helposti kuolettamaan esim. kadonneet tai varastetut lätkät. Tällöin saadaan mekaanisesta lukituksesta poiketen suljettua kadonneiden/varastettujen avainten käynti yleisiin tiloihin.
  Palaa alkuun
 • Vanha WC lukko, joka lukittuu sisäpuolelta kahva ylös nostamalla jumiutui yksi päivä. Se jouduttiin murtamaan sorkkaraudalla. Löytyykö vastaavaa lukkoa teiltä?

  Kyllä löytyy! Valikoimastamme löydät WC lukon, joka toimii samalla periaatteella.

  Lukko voidaan vaihtaa myös nykyaikaiseen WC lukkoon, ja tämä vaatii vain hiukan asennustöitä sekä tarvikkeita.

  Kun WC:n lukkonne meni jumiin, niin siistimpi tapa olisi ollut soittaa lukkoseppä paikalle. Näin ovea ei olisi tarvinnu murtaa.

  Ota yhteyttä niin uusitaan WC lukko toimivaan malliin.
  Palaa alkuun
 • Mun kotiin murtaudutaan joka yö!

  Kotiin murtauduttiin?
  Tämä on ikävää, koska jo yksikin kerta on liikaa!

  Ensimmäiseksi kannattaa tarkistuttaa, että ovessa oleva lukko on kunnossa ja se takalukittuu sekä takalukitus toimii.

  Toiseksi kannattaa selvittää, että kaikki avaimet on varmasti tallessa ja avaimet on kopiosuojattuja.

  Lisäksi suosittelemme että ovessa on vakuutusyhtiöiden hyväksymä turvalukko, ja sitä myös käytetään aina huoneiston jäädessä tyhjilleen.

  Palaa alkuun
 • Milloin lukko täytyy sarjoittaa?

  Lukon sarjoitus on syytä tehdä aina muutettaessa vanhaan asuntoon, jonka avainten lukumäärästä ei ole luotettavaa tietoa (eli lähes aina ), sekä tietenkin jos avaimet on varastettu, tai ne ovat muuten joutuneet vääriin käsiin.

  Vakuutusyhtiö voi evätä korvauksen murron yhteydessä hävinneen omaisuuden osalta, mikäli lukoista ei löydy murron jälkiä, eli murto on voitu suorittaa avaimella.

  Palaa alkuun
 • Tarvitsenko varmuuslukkoa?

  Kyllä tarvitset. jos sinulla ei vielä sellaista ole, ja sinulla on ovi joka johtaa huoneistoon, jossa sinulla on jotakin varastettavaa, tai haluat estää ”helpohkon” pääsyn huoneistoon.

  Kerrostaloissa vakuutusyhtiöiden hyväksymän oikeaoppisesti asennetun varmuuslukon antama murtosuoja on lähes 100%, edellyttäen tietenkin että se myös suljetaan jätettäessä huoneisto tyhjilleen

  Myös omakotitaloissa varmuuslukko on erittäin tehokas murtosuojan antaja. Välillä kuulee sanottavan, että ikkunastahan varas pääsee sisälle,
  mutta helppoa, eikä äänetöntä sekään ei ole.
  Ovien ollessa turvalukittuja, on varastetun omaisuuden ulosvieminen hyvin työlästä ja huomiota herättävää puuhaa.

  Vanha sanonta -  ”Viisas pääsee vähemmällä”, pätee myös varkaisiin, joskaan he nyt kovin viisaita aina ovatkaan. Joka tapauksessa kokemukset osoittavat varkaiden valitsevan mieluiten kohteen, jonne on helppo murtautua.

  Palaa alkuun
 • Onko murtohälytin liioittelua tavallisessa kotitaloudessa?

  Tänä päivänä murtohälytintä ei voi todellakaan enää pitää liioitteluna tai ylellisyysvarusteena, joskaan aivan joka kodin vakiovaruste se ei vielä Suomessa valitettavasti ole.

  Yleisimmät syyt murtohälyttimen hankkimiseksi ovat

  • Kotiin/Yritykseen tunkeutumisesta saadaan heti tieto, ja voidaan ryhtyä tarvittaviin lisävahinkojen rajoittamistoimiin.
  • Varas ei juuri jää paikalle keräilemään omaisuutta hälytyksen lauettua.
  • Varkaat karttavat tiloja, joissa on asianmukainen murtohälytinjärjestelmä.
  • Luo turvallisuutta myös kotona ollessa (voidaan kytkeä pelkkä kuorisuojaus kotona ollessa)
  Palaa alkuun
 • Milloin koko lukko pitää uusia ?

  Pääsääntönä voidaan pitää, että ennen vuotta 1980 asennetut lukot ovat jo tekniikaltaan/takalukitustoiminnoiltaan vanhanaikaisia, joten niiden uusiminen tämän päivän vaatimusten mukaisiksi on suositeltavaa.

  Palaa alkuun
 • Haluaisin kotiimme lukon, missä ei tarvita avainta.

  Täysin avaimetonta lukkoa ei ole, mutta ilman mekaanista avainta toimivia järjestelmiä on tarjolla.

  Avaimena niissä toimivat joko koodi, tunniste, kauko-ohjain tai näiden yhdistelmä.

  Tunnisteella toimivat lukot ovat saaneet suuren suosion lapsiperheissä, joissa avainten katoaminen on yleistä. Jokainen tunniste on yksilöllinen ja se on helposti käyttäjän itsensä poistettavissa laitteen muistista, mikäli tunniste katoaa. Kaikkien lukkojen ei tarvitse olla tunnisteella toimivia - yleensä pelkkä pääovi riittää.

  Sähköisen lukon ja lukijalaitteen hinta asennettuna on noin 1000€ sis. alv 24%. Tunnisteet maksavat noin 8€ kpl
  Palaa alkuun
 • Vieläkö on avaimia joita ei voi kopioida ilman lupaa ?

  Kopiosuojattuja avaimia löytyy ja tänä päivänä oikea valinta on Abloy:n Sento avain; mustalla muovipäällä varustettu avain, joita toimitetaan Abloy -valtuutettujen lukkoliikkeiden kautta, Abloy:n tehtaalta, vain tarvittavia dokumenttejä vastaan.

  Bodalta on myös tullut uusi Bodaguard varmuuslukko, jossa on samanlainen avainturvataso. Toisin sanoen avaimia ei valmisteta muualla, kuin Bodan tehtaalla, ja niiden tilaus hoidetaan Abloy -valtuutettujen lukkoliikkeiden kautta avainkorttia vastaan.

  Palaa alkuun
 • Saako antiikkikaapin lukkoon avainta, kun avaimet ovat kadonneet?

  Kyllä saa ja teemme avaimia antiikkilukkoihin avainmallin mukaan.
  Mikäli mallia ei ole käytettävissä, niin avain tehdään lukon mukaan.

  Mikäli kaappi on lukossa, eikä avainta ole, niin tulemme aukaisemaan kaapin paikan päälle. Mikäli kyse on pienemmästä kaapista, niin sen voi tuoda liikkeeseemme, jossa lukko avataan.

  Palaa alkuun
 • Saako parvekeovea vahvistettua tai sen lukitusta parannettua?

  Kyllä saa.
  Suurella lasiaukolla varustettuun parvekeoveen on olemassa oma varmuuslukko, Boda 4249, joka on sisäpuolelta toimiva pinta-asenteinen varmuuslukko. Se voidaan sarjoittaa toimimaan samalla avaimella, kuin esim.pääovessa oleva Boda 429 varmuuslukko.

  Toinen vaihtoehto on vaihtaa ovessa oleva pitkänsalvanpainike lukittavaksi malliksi. Tämän painikkeen toimintaperiaate on, että se saadaan lukittua kiinniasentoon Abloy avaimella. Tämä lukko on mahdollista sarjoittaa toimimaan kotiavaimella.
  Tässä lukitusvaihtoehdossa oven rakenteellinen vahvuus ei lisäänny, vaan sillä estetään oven avaaminen sisäpuolen painikkeesta esim. ikkunan rikkomisen yhteydessä.

  Palaa alkuun
 • Yrityksemme muutti uusiin tiloihin. Mistä tiedän, onko lukituksemme riittävä?

  Siinäpä kysymys. Parhaiten pääset siitä selville kysymällä vakuutusyhtiöltäsi, minkä tasoista lukitusta he vaativat toiminnallenne, koska lukitusvaatimukset vaihtelevat toimialasta riippuen.
  Tämän jälkeen olisi hyvä pyytää ammattimies Abloy -valtuutetusta lukkoliikkeestä suorittamaan turvatarkastuksen ja kartoittamaan tarvittavien toimenpiteiden laatu ja laajuus, sekä antamaan tarjous kyseisten toimenpiteiden hinnasta.

  Yrityksemme tekee tämän laatuiset tarkastukset ja tarjoukset luonnollisestikin veloituksetta.

  Palaa alkuun
 • Mitä jos kadotan varmuuslukon avaimen ja lukko on kiinni?

  Keinot löytyy siihenkin.
  Ensinnäkin, olisi jo ennalta hyvä varautua ja antaa vara-avain joko huoltoyhtiöön, tai jollekin luotettavalle tutulle. Mikäli vara-avainta ei ole saatavilla, niin seuraava vaihtoehto on soittaa päivystävälle lukkosepälle, jolla on taito ja välineet suorittaa lukon aukaisu.

  24h Päivystävän lukkosepän tavoitat Helsinki.Espoo.Vantaa aina 24/7 numerosta 0400-24 24 24 tai (09)66 66 80

  Palaa alkuun
 • Avaatteko myös auton ovia jos avaimet jäävät sisälle autoon?

  Kyllä avaamme. Useissa automalleissa on mahdollista lukita ovet, vaikka avain olisi vielä virtalukossa.

  Auton lukon aukaisu onnistuu tilaamalla lukkoseppä numerosta 0400-24 24 24
  Auton lukon aukaisu 24h vuorokaudessa kuuluu palveluumme.

  Palaa alkuun
 • Kotiovemme lukko on vaikea avata,lapset ei meinaa saada ovea auki,mitä tehdä?

  Syy oven vaikeaan avaamiseen löytyy joko lukosta tai ovesta ja joissakin tapauksissa jopa molemmista,lukkopesä voi olla kulunut,lukkorunko voi olla kulunut tai rikki, oven saranat kuluneet,ovi "elänyt", joka tapauksessa syitä voi olla monia ja tarkemman selvityksen antaminen vaatii lisätietoja,parhaiten ongelmaan saat avun tilaamalla paikalle Abloy valtuutetun lukkosepän joka osaa korjata vian mikäli se on kannattavaa, joissain tapauksissa kannattavampi ratkaisu voi olla koko lukon uusiminen, joka tapauksessa ongelma kannattaa hoitaa heti.

  Palaa alkuun
 • Taloyhtiömme lukot ovet vuodelta 1970, vieläkö niitä voi korjata? kysyn koska osa lukoista ei enää toimi kunnolla.

  Kaikkeahan pystyy korjaamaan mutta onko se taloudellisesti järkevää on toinen seikka,tietysti akuutissa tilanteessa korjaaminen voi olla järkevin vaihtoehto, mutta suosittelisin varautumaan koko talon lukituksen nykyaikaistamiseen jonka jälkeen lukitusturvallisuus paranee huomattavasti sekä lukkojen huollosta ja korjaamisesta syntyvät kulut poistuvat jälleen pitkäksi ajaksi, myös lukkojen sarjoittaminen talon sarjaan on jälleen tämän jälkeen mahdollista. Ennen vuotta 1984 tehtyihin lukostoihin ei enää saada vaihdettua sarjoitusta talon sarjaan. Parhaiten alkuun pääsee tilaamalla Abloy valtuutettu Lukkoliike/Lukkoseppä paikalle, ja kartoittamaan tilanne.

  Palaa alkuun
 • Taloyhtiömme rappukäytävissä liikkuu asiattomia henkilöitä, yöt meillä on kyllä rapun ovet lukossa mutta voiko ne lukita myös päiväajaksi esim numerolukolla?

  Kyllähän ne voi lukita, ongelma ei aina poistu silläkään, syy asiattomien henkilöiden pääsyyn rappukäytävään voi olla myös huonossa rapun oven lukituksessa, tai vanhoissa palauttamattomissa avaimissa, lukkojen teljen suojaus/takalukitusominaisuudet on syytä ensin selvittää ja korjata, paras tapa siihen on kutsua ammattitaitoinen lukkoseppä paikalle,ei ole järkevää laittaa koodilukkoa oveen josta pääsee sisään esim,rautalangalla.Muuten kyllä hyvä tapa ovien jatkuvaan lukintaan on koodilukko, periaatteella että päiväsaikaan esim klo 7-20 tarvitaan koodi tai avain mutta öiseen aikaan kuljetaan ainoastaan avaimella eli koodi ei toimi klo 20-07 välisenä aikana, tällä poistetaan mahdollisten vääriin käsiin joutuneiden koodien käyttö yöaikaan,koodi olisi syytä vaihtaa määrätyin väliajoin,koodi on hyvä muistaa ilmoittaa myös postinkantajalle. Koodilukko porrasoveen maksaa noin 280,00-400,00, annamme mielellämme tarjouksen teille parhaiten soveltuvasta vaihtoehdosta.

  Palaa alkuun
 • Muutimme juuri uuteen taloon, ovella kävi kauppias myymässä saranatappeja, hän sanoi että ilman niitä ovi voidaan nostaa pois paikoiltaan,onko näin?

  Ensinnäkin, vältä ovelta ovelle kaupustelijoita, toiseksi aivan totta tuo väite ei ole,eihän ovi suljettuna pääse siitä mihinkään nousemaan olettaen että oven yläpuolella on karmi? Joissakin tapauksissa saranat voivat olla ulkopuolelta purettavissa/rikottavissa ja täten ovi ehkä avattavissa mutta ei nostamalla vaan sivuttaissunnassa liikuttamalla, tämän estämiseksi saranatapit ovat vallan mainio varuste, eli kyllä ne kannattaa laitatuttaa. Samalla kannataa miettiä myös muita oven turvavarusteita kuten varmuuslukkoa, ovisilmää, varmuusketjua, vääntönupin suojakuppia, näistä kaikista tuotteista sinun kannataa pyytää tarjous Abloy valtuutetusta lukkoliikkeestä joka monesti on myös edullisempi vaihtoehto kuin oveltaovelle kauppias.

  Palaa alkuun
 • Olen miettinyt varmuuslukon hankkimista, mikä olisi paras ratkaisu kerrostalo-oveen?

  Paras valinta on se, joka ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan tuntuu parhaimmalta. Ensimmäinen kriteeri kannattaa asettaa siihen että varmuuslukko on merkiltään ja malliltaan vakuutusyhtiöiden hyväksymä, sillä myös lukitustuotteissa on ns. kopiotuotteita myynnissä jotka eivät ominaisuuksiltaan vastaa sitä mitä hyvältä turvatuotteelta on lupa odottaa. Vanha sanonta että köyhällä ei ole varaa huonoa ostaa pätee varmaan tässäkin, lisäyksenä että varakkaallakaan ei todennäköisesti ole syytä säästää muutamaa euroa kajoamalla kopiotuotteeseen. Toinen kriteeri, asennuksen suorittaa ammattitaitoinen lukkoliike/lukkoseppä.

  Tämän jälkeen on hyvä miettiä vaaditaanko avaimelta niin sanottua kopiosuojausta toisin sanoen voiko kuka tahansa jolle avainta antaa käyttöön käydä kopioimassa sen lähimmässä suutarissa, jollei kopiosuojaus ole tärkeää eli avainta ei koskaan anneta ulkopuolisten käyttöön niin parhaat vaihtoehdot lukoiksi ovat BODA 429 tai Abloy ME 101/Abloy ME 102 classic.

  Jos avainten kopiosuojaus tuntuu edes jollain tavoin tärkeältä kannattaa tuotteiksi valita vaihtoehtoisesti joko Bodaguard tai Abloy ME 101/102 Sento, näissä malleissa lisäavaimia voi teettää ainoastaan Abloy valtuutettujen lukkoliikkeiden kautta tarvittavia dokumentteja vastaan.

  Palaa alkuun
 • Kellaritiloissamme on jälleen käynyt varkaita, murtojälkiä ei näy, mitä tehdä? Lukko vaihdettiin noin vuosi sitten.

  Syitä että murtojälkiä ei näy voi olla muutama,paras että otat meihin puhelimitse yhteyttä ja sovimme kyseiseen kohteeseen tarkastuskäynnin, konstit kyllä löytyvät tähänkin ongelmaan jolla selvitämme miten kellariin on menty ja miten jatkossa tekojen uusiutuessa selvitämme kuka kävi ja milloin poikkesi kaidalta tieltä, joten ota yhteyttä. VIRITÄ VARASLOUKKU.

  Palaa alkuun
 • Liikkeemme varasto sijaitsee syrjäseudulla kellarikerroksessa, meillä on hälyttimet mutta varkaat kävivät jälleen, nyt ikkunan kautta, varaston siirtoko edessä?

  Varmaan se tulee ensinmäiseksi mieleen mutta konstejahan on niin paljon kuin varkaitakin. Ensimmäinen johtopäätös on vedettävissä siitä että joku on päässyt ikkunasta todennäköisesti suhteellisen nopeasti ja vähällä vaivalla, joten suosittelen ikkunoihin kunnon kalteria, kalterointi estää tämän tapaisen nopean murron ja kunnon murtohälyttimen avustuksella jouduttaa voron saamista lain eteen, varastettavan omaisuuden laadusta ja arvosta riippuen suosittelen lisäksi myös tallentavaa kameravalvontaa joka voi olla myös huomaamatonta, tällä tavalla toimittaessa viisaampi varas luovuttaa ja vähemmän viisaampi jää todennäköisesti kiinni.

  Palaa alkuun
 • Hävitin matkan aikana kaikki avaimeni, huoltoyhtiössä ei kuulemma ole turvalukkoni avainta. Saako teiltä palvelua myös yöllä, lentoni saapuu aamuyöllä klo 02.15?

  Meiltä saa palvelua 24h vuorokaudessa, päivystävä lukkoseppä, lukkoliike vastaa aina 24h numerossa 0400 24 24 24, Lukkoseppä päivystää Helsinki, Espoo, Vantaa alueella yötä päivää juuri tällaisia äkillisiä tilantaita varten.

  Palaa alkuun
 • Miten saan hankittua lisäavaimen? Avaimeni on Abloy:n musta muovipäinen avain, paikallinen suutari ei sitä pystynyt tekemään, kuinka sellaisen voi tilata ja kauan tekeminen kestää?

  Avaimesi on kaikella todennäköisyydellä Abloy SENTO avain, suutarit eivät sitä pysty valmistamaan. Abloy SENTO avaimen valmistaminen tapahtuu Abloy Oy:n tehtaalla, avaimen tilaus tehdään Abloy valtuutetun lukkoliikkeen kautta, esim. meiltä tilattuna Abloy SENTO avaimen toimitusaika on tilauksen kiireellisyysluokituksen mukaan 1-3 arkipäivää. Abloy SENTO  avaimen tilaaminen edellyttää joko avainkohtaista avainkorttia tai lukoston mukana toimitettuja avaintilausdokumentteja (avainkortti,lukostonumero, tunnusluku) ota yhteyttä myymäläämme.

  Palaa alkuun
 • Miten on mahdollista että rautakaupassa kassakaapin saa jo 300 eurolla, lukkokeskuksen sivuilla halvin kassakaappi on lähes 500 euroa. Mistä hintaero johtuu?

  Kiitos kysymästä, rautakaupoissa en ole vielä havainnut oikeita luokiteltuja kassakaappeja, ainakaan 300.- eurolla, kassakaappi nimellä niitä kyllä harhaanjohtavasti myydään, lähinnä ne ovat ns. turvakaappeja/säilytyskaappeja. Luokitellun kassakaapin ja turvakaapin ero löytyy lukoista, lukituksen toteuttamisesta, kaapin seinämien paksuudesta ja muista murtoa vaikeuttavista seikoista, kun olet hankkimassa kassakaappia jossa ajattelet säilyttää jotain jonka haluat siellä myös pysyvän, niin suosittelen hankkimaan Euro luokitellun kassakaapin. Meiltäkin kyllä löytyy turvakaappeja alle 300 eurolla.

  Palaa alkuun
 • Asumme vanhassa kerrostalossa, en tiedä mitä tekisimme, ullakollemme on murtauduttu jo useamman kerran, tuntuu että siellä ei voi säilyttää mitään muuta kuin sellaista tavaraa josta haluaa eroon,alaovemme pitäisi olla kyllä aina lukossa, talossamme on ovisummerit, en ymmärrä miten vorot pääsevät sisään?

  Ongelma on tuttu monissa taloyhtiöissä, usein vanhoissa taloissa ala-ovesta päästään suhteellisen helposti sisään, syynä on vanhojen sähköpieliraudoilla varustettujen ovien lukitus, niissä telki ei takalukkiudu kuten uusissa oveen asennetuissa sähkölukoissa. (kannattaa uusia alaoven sähkölukitus takalukkiutuvaksi malliksi) myös ovessa olevaan sulkijaan kannattaa kiinnittää huomiota, monesti se sulkeutuu liian hitaasti tai ei edes vedä ovea lukkoon saakka ovensulkija kannattaa säädättää, sekä tarpeen mukaan vaihtaa, öljytippa sulkijan juuressa on jo vaihdon merkki) monesti myös lepsu aukaisu käyttäytyminen ovisummeritaloissa mahdollistaa asiattomien pääsyn rappukäytävään(avataan ovi tuntemattomille) mainosjakofirmoille kannattaa antaa avain kuittausta vastaan, jos ovisummerijärjestelmää käytetään sen pitäisi olla sellainen että puheyhteys toimii molempiin suuntiin, myös kameralla varustettuja järjestelmiä on tänä päivänä saatavana.

  Ullakkokerrokseen johtavien portaiden alapäähän asenneettavasta ns puliportista on ollut hyötyä ehkäistessä ullakkomurtoja sekä asiattomien oleskelua ullakkokerroksessa, huomioida pitää että portin sisäpuolella olevaan väänönuppiin ei pääästä ulkopuolelta käsiksi, esim verkkoportissa hyvä ratkaisu on verkkoporttiin kiinitetty läpinäkyvä polykarbonaattilevy.

  Itse ullakolle johtavan oven lukitukseen sekä sulkeutumiseen pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota, vanhemmissa taloissa ullakko-oven lukitus on yleensä toteutettu ns. pintalukolla, se ei anna riittävää suojaa oikeilla välineillä varustettua murtomiestä vastaan, monesti yhtiössä on jo uusittu huoneisto-ovien lukitus mutta ullakkon oven lukituksesta on uusittu vain avainpesä, syynä tähän on monesti vanhan palo-oven peltien alla oleva paloeristeenä käytetty Asbesti, kunnollisen lukituksen saaminen oveen vaatii yleensä näissä tapauksissa ullakko-oven uusimisen, uusi vahvempi ja siistimpi ovi ei edes tule erityisen kalliiksi ja siihen saadan kunnollinen lukitus. Myös ullakolle asennettavasta murto/palohälyttimestä on saatu hyviä kokemuksia, murrot ovat loppuneet yleensä siihen. Murto/palohälytin ullakolla lisää myös huomattavasti kiinteistön murto/paloturvallisuutta.

  ps. ei kannata unohtaa kattoluukun kunnollista lukitusta.

  Nämä kaikki edellämainitut ratkaisut saat meiltä, pyytäkää tarjous yhtiönne suojauksesta, teemme sen luonnolisestikin veloituksetta.

  Palaa alkuun
 • Taloyhtiössämme on porttikonki joka johtaa sisäpihalle, siellä on muutama autopaikka sekä yhtiön jäteasema, nykykäytännön mukaisesti huoltoyhtiö avaa portin aamuisin ja sulkee iltaisin, se on luonnollisestikkin maksullista palvelua, mikä olisi ratkaisu ongelmaan? Jos portti pidetään päivisin kiinni niin autolla tullessa joutuu pysäköimään auton tientukkeeksi ja nousemaan autosta avatakseen portin, se alkaa rasittamaan kun sitä tekee useammin päivässä, portin taas ollessa päivisin auki pihaan ilmestyy ihan outoja autoja sekä kaiken maalman haahuilijoita, löytyisikö jonkinlainen porttikone tai sähköportti?

  Tätä ongelmaa on korjattu jo monessa taloyhtiössä menestyksellisesti asentamalla portin ovilehtiin sähköhydraulinen porttiautomatiikka,sähköllä toimiva porttikoneisto on avattavissa esim. autolla tullessa kaukosäätimellä, jalankulkija käyttää joko portissa olevaa käyntiovea joka voidaan varustaa esim.koodilukolla tai portinpielessä olevaa mikrokytkin avainpesää jota käänettäessä portti aukeaa, portti myös sulkeutuu asetetun viiveen jälkeen automaattisesti, tällä ratkaisulla saadaan säästettyä sekä kuluja että käyttäjien hermoja. Automaattiportti on nykypäivää hyvin hoidetussa taloyhtiössä.

  Pyydä tarjous portin automatisoinnista. Myymme ja asennamme porttikoneet, automaattipuomit, sähköiset ajopollarit ym.

  Palaa alkuun
 • Kuinka on mahdollista että joku mainostaa Boda turvalukkoa asennettuna hintaan 100-130 euroa? teidän sivuilla tarjouksena 160 euroa, ihmettelenpä vaan.

  Se miten joku voi myydä Boda turvalukkoa 100 euron hintaan asennettuna, ihmetyttää kyllä meitäkin, pelkän lukon ohjehinta on jo yli 110 euroa.

  Jos pelkkä lukko maksaa jo yli 110 euroa ja asennettuna se on 160 euroa niin ammattitaitoisen asennuksen hinta on noin 50 euroa, joka sisältää asennuksen lisäksi autokulut, työkalut, työn vastaanoton, lähetteen/kuitin, työn varaamisen asentajan kalenteriin, verot, eläkekulut, lomakorvauksen, sairasvakuutuksen, palkanlaskennan, kirjanpidon, mainoskulut, palkan, ym, joten ihmetyttää miten lukon voi asentaa 100 eurolla kannattavasti??

  Tilaaja toki tekee itse päätöksen mistä tilaa.

  Abloy valtutettu lukkoliike on turvallinen ostospaikka. Annamme työlle ja tuotteelle 2 vuoden takuun. Asentajammme ovat ammattinsa osaavia lukkoseppiä.

  Palaa alkuun
 • Sopiiko Abloy Control järjestelmä asennettavaksi myös kerrostalon huoneiston oveen, mitkä ovat sen tuomat hyödyt?

  Abloy Control sopii hyvin myös kerrostalon huoneistojen oviin, tuotteita on asennettu jo jonkin verran ja asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista, Abloy Controllin antama hyöty kerrostalo-ovessa on ensinnäkin kulkemisen helppous, kotiin tullessa painat vaikka taskussa kaukokäyttöavaimen painiketta niin lukitus aukeaa ja ovi on avattavissa painikkeesta, avainta ei välttämättä tarvitse ottaa edes taskusta pois, oven avattuasi ovi lukiutuu sen perässä suljettuasi, toki lukko toimii edelleen myös mekaanisella avaimella, jos esimerkiksi yksi kaukokäyttöavaimistasi katoaa, sen poistaminen järjestelmästä on yksinkertaista ja voit ohjelmoida uuden avaimen kadoneen tilalle, kadonnut ja poistettu avain ei luonnollisestikkaan enää avaa lukitusta, lukitusyksikössä on sisäpuolella vääntönuppi josta lukitus on avattavissa normaalitilassa sisäpuolelta, lukko voidaan myös laittaa kaukokättöavaimella ns, turvatilaan mikä lukitsee myös sisäpuolisen vääntönupin eikä ovi ole enää avattavissa siitä esim. ovessa olevan ikkunan rikkomalla tai mikäli nuppiin päästään käsiksi kirjeluukun kautta.

  Abloy Control järjestelmää on helppo laajentaa lisälukitusyksiköillä ja rikosilmoitinjärjestelmällä (murtohälytin)johon voidaan liittää liiketunnistimia, magneettikykimiä, palovaroittimia ym, kaikki toimivat samalla kaukokäyttöavaimella ja ovat langattomasti yhteydessä toisiinsa.

  Annamme mielellämme lisätietoja tuotteesta.

  Hinnoista sen verran että perusyksikön hinta alkaen noin 500 euroa, riippuen nykyisestä lukituksesta sekä tarvittavien kaukokättöavainten määrästä, ota yhteyttä annamme mielellämme tarjouksen tuotteista ja ammattitaitoisesta asennuksesta.

  Palaa alkuun
 • Parvekesalpa/parvekelukko. Parvekeovessamme on salpa jossa on kolme pyöreää tappia, pituus 1800mm, salpa on rikkoutunut eikä enää toimi, en ole löytnyt mistään, löytyisiköhän teiltä?

  Meiltähän niitä löytyy (4/08), tervetuloa myymäläämme Malmille, mikäli salpa on jumiutunut lukkoasentoon niin tilaa meiltä ammattitaitoinen lukkoseppä paikalle.

  Palaa alkuun
 • Kassakaapin lukko toimii huonosti. Yrityksessämme on kassakaappi, kassakaappi on ihan hyvässä kunnossa mutta lukko toimii avaimella todella huonosti, korjaatteko myös kassakaapin lukkoja?

  Korjaamme ja huollamme kassakaapin lukkoja, monesti vanha avainlukko kannattaa korvata elektronisella kassakaapin lukolla joka toimii koodeilla, elektronisen lukon etuina on esimerkiksi että avainta ei tarvitse säilyttää missään, koodi on myös helposti muutettavissa, lukossa voi myös olla henkilökohtaiset koodit useammalle henkilölle.

  Palaa alkuun
 • Olen miettinyt sormenjälkilukkoa oveeni, kestääkö se suomen olosuhteissa ja mitä tuommoinen maksaisi?

  Sormenjälkilukko tekee tosissaan tuloaan, myymämme erittäin laadukas malli on tehty kestämään myös suomen ilmasto-olosuhteet ja olemme saaneet siitä erittäin hyvää palautetta, sormenjälkilukko on erittäin hyvä tuote myös kotitalouksissa, ei tarvitse miettiä tuliko itselle tai lapsille avaimet mukaan, se toimii myös likaisella sormella mutta samalla on myös erittäin turvallinen, joten se ei todellakaan toimi sormella jota siihen ei ole tallennettu,hinta sähkölukkoineen ja oven kaapelointineen liikkuu 1500-2000 euron välissä, onneksi sitä ei tarvitse välttämättä asennuttaa kuin yhten oveen. Sormenjälkilukijaan on itse helppo lisätä ja poistaa sormenjälkiä, esim. vieraiden sormenjälki voidaan tallentaa väliaikaiseen muistiin josta se on helposti poistettavissa.Pyydä tarjous sinulle sopiasta sormenjälkilukosta.

  Palaa alkuun
 • Olen rakentamassa omakotitaloa ja kohta pitäisi tilata ovet, pitääkö niissä ottaa jotain huomioon lukitusta ajatellen?

  Hyvä että kysyt sitä tässä vaiheessa, useimpien ulko-ovien mukana tulee valmiina Abloy LC 100 lukkorunko, tämä on ihan hyvä asia, siihen saa helposti valittua haluamansa lukkopesän sekä painikkeen, pintakäsittely vaihtoehtoja sekä painikemalleja on myös useita , LC100 lukkorunkoon on myös mahdollista asennuttaa Abloy Control, ns. kauko-ohjainavaimella toimiva lukko. Varmuuslukkoa harkitsevan on syytä ottaa ovi varmuuslukkosovituksella varustettuna, eri varmuuslukkomalleista saat tietoa esim. meiltä. Mikäli oveen halutaan esim. sähkölukko, sormenjälkilukko, automaattinen oven aukaisu ym, ota yhteyttä ennen oven tilaamista, näin saat kaikista parhaimman lopputuloksen oviprojektillesi.

  Palaa alkuun
 • Yrityksessämme on välillä suurikin vaihtuvuus, meillä myös usein vuokratyöntekijöitä, ongelmana on avaimet, useammin kuin kerran joku on hukannut avaimet ja olemme joutuneet vaihtamaan lukot ja ison määrän avaimia, olisiko teillä tähän ratkaisua?

  Ratkaisu löytyy kyllä, suosittelisin yritykseenne kulunvalvontajärjestelmää jossa avainten sijasta toimisi etälukutagit, eli "lätkä" jota näytetään kulunvalvontalukijalle joka aukaisee lukon mikäli käyttäjällä oikeus kulkemiseen, kulkuoikeuksia ja -aikoja pystytään hallitsemaan joko suoraan lukijalta tai järjestelmään kuuluvalla PC ohjelmalla.

  Kulunvalvontajärjestelmästä on helppo poistaa käyttäjiä ja kadonneita/palauttamatta jääneitä tageja. Tageille voidaan ohjelmoida myös aikarajoituksia pääsyn rajoittamiseksi tiettyinä aikoina/päivinä. Kulunvalvontajärjestemä voidaan toteuttaa myös siten että lukijana toimii sormenjälkilukija. 
  Yksi varteenotettava järjestelmä on kulunhallintaan soveltuva elektromekaaninen kotimainen iLOQ avainjärjestelmä.
  Ota yhteyttä, niin katsotaan teille sopivin ratkaisu.

  Palaa alkuun