Usein kysytyt kysymykset / FAQ

Sisällysluettelo

 • Koronavirusta koskevia kysymyksiä ja vastauksia

  Miten mahdollisesti voimaan tulevat liikkumisrajoitukset vaikuttavat Lukkokeskuksen palveluihin?
  Henkilön omistuksessa tai hallinnassa olevan rakennuksen tai kiinteistön huoltaminen tai ylläpito on sallittua myös rajoitusten aikana. Lukkokeskus palvelee normaalein aukioloajoin. Pyydämme asiakkaitamme huolehtimaan hyvin hygieniasta ja tulemaan myymäläämme vain terveenä. 

  Onko Lukkokeskus avoinna normaalisti?
  Kyllä, Lukkokeskus palvelee normaalisti. Asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuus on meille tärkeää. Toivomme, että et asioi myymälässämme jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita. Myös henkilökuntamme tulee töihin vain terveenä. Käytämme myymälässä kasvomaskeja ja käsidesiä on tarjolla asiakkaille käsien puhdistamiseen.

  Mitä teen, jos en pääse noutamaan tai palauttamaan avaimiani sairaustapauksen vuoksi?
  Avaimien noudon ja palautuksen voi tarvittaessa hoitaa toinen henkilö puolestasi. Noutoa varten tarvitaan mukaan henkilöllisyystodistus sekä valtakirja asukkaalta/osakkaalta. Valtakirjassa tulee käydä selvästi ilmi osoite, johon avaimet luovutetaan sekä valtuutetun ja valtuuttajan nimi, syntymäaika sekä allekirjoitus. Avamien palautusta varten ei tarvita valtakirjaa.

  Miten huolehdimme viruksen leviämisen ehkäisystä?
  Myymälämme asiakaspalvelutiskille on asennettu suojapleksi ja noudatamme viranomaisten suositusta kasvomaskien käytöstä. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä myös asiakkaillemme. Tarvittaessa rajoitamme myymälässämme samanaikaisesti palveltavien asiakkaiden määrää.
  Palaa alkuun
 • Pystyykö STALA-postilaatikon lukkoa sarjoittamaan ABLOY SENTO-kotiavaimelle?

  Kyllä pystyy. Soita ja tilaa lukkoseppä paikalle!

  Toki voit myös tuoda joko lukon tai postilaatikon lukkoineen myymäläämme, niin sarjoitus tehdään odottaessa.
  Palaa alkuun
 • Olemme uusimassa taloyhtiön lukkoja, mikä olisi suositeltava ratkaisu?

  Lukkoja uusittaessa kannattaa valita avaimeksi kopiosuojattu avain. Tänäpäivänä suositeltava ratkaisu huoneiston oviin on ABLOY SENTO.

  Yleisiin tiloihin suosittelemme helppokäyttöistä ABLOY OPTIMAa. So on etäluettavalla tunnisteella toimiva langaton järjestelmä ja se tuo kulunvalvonnan edut myös pienten toimistojen ja kiinteistöjen ulottuville. Järjestelmästä pystytään helposti poistamaan esim. kadonneet tai varastetut lätkät. Tällöin saadaan mekaanisesta lukituksesta poiketen suljettua kadonneiden/varastettujen avainten käynti yleisiin tiloihin.
  Palaa alkuun
 • Vanha kahvasta lukittava WC-lukko jumiutui ja se jouduttiin murtamaan sorkkaraudalla. Löytyykö teiltä vastaavaa lukkoa?

  Kyllä löytyy. Valikoimastamme löydät WC-lukon, joka toimii samalla periaatteella. Lukko voidaan vaihtaa myös nykyaikaiseen WC-lukkoon. Tämä vaatii vain hiukan asennustöitä sekä tarvikkeita.

  Jos WC-lukko jumiutuu, niin voitte myös soittaa lukkosepän paikalle. Silloin lukkoa ja / tai ovea ei tarvitse murtaa.
  Palaa alkuun
 • Kotiini on murtauduttu, mitä teen?

  Kotiin on murtauduttu, se on aina ikävä ja huolta herättävä tilanne. Asiasta kannattaa aina ilmoittaa poliisille. Sen jälkeen on hyvä huolehtia, että kodin lukitus on kunnossa.

  Murron jälkeen kannattaa tarkistuttaa, että ovessa oleva lukko on kunnossa. Kannattaa myös tarkistaa, että ovi takalukittuu sekä takalukitus toimii.

  Toiseksi kannattaa selvittää, että kaikki avaimet on varmasti tallessa ja avaimet ovat kopiosuojattuja.

  Lisäksi suosittelemme että ovessa on vakuutusyhtiöiden hyväksymä turvalukko, ja sitä myös käytetään aina huoneiston jäädessä tyhjilleen.

  Palaa alkuun
 • Milloin lukko täytyy sarjoittaa?

  Lukon sarjoitus on syytä tehdä aina muutettaessa vanhaan asuntoon, jonka avainten lukumäärästä ei ole luotettavaa tietoa (eli lähes aina), sekä tietenkin, jos avaimet on varastettu tai ne ovat muuten joutuneet vääriin käsiin.

  Vakuutusyhtiö voi evätä korvauksen murron yhteydessä hävinneen omaisuuden osalta, mikäli lukoista ei löydy murron jälkiä, eli murto on voitu suorittaa avaimella.

  Palaa alkuun
 • Tarvitsenko varmuuslukkoa?

  Jos sinulla ei vielä ole turvalukkoa ja haluat estää helpon murtautumisen huoneistoon, kannattaa turvalukko asentaa. 

  Kerrostaloissa vakuutusyhtiöiden hyväksymän, oikeaoppisesti asennetun varmuuslukon antama murtosuoja on lähes 100%, edellyttäen tietenkin että se myös suljetaan kun huoneistosta poistutaan.

  Myös omakotitaloissa varmuuslukko on erittäin tehokas sjuoja murtoja vastaan. Usein ajatellaan että varas pääsee helposti ikkunasta. Se on kuitenkin huomiota herättävä reitti ja siksi varkaat suosivat ovea. 

  Kokemukset osoittavat varkaiden valitsevan mieluiten kohteen, jonne on helppo murtautua. 

  Palaa alkuun
 • Onko murtohälytin liioittelua tavallisessa kotitaloudessa?

  Tänä päivänä murtohälytintä ei voi enää pitää liioitteluna tai ylellisyysvarusteena, joskaan aivan joka kodin vakiovaruste se ei vielä Suomessa ole.

  Yleisimmät murtohälyttimen hyödyt ovat:

  • Kotiin / yritykseen tunkeutumisesta saadaan heti tieto ja voidaan ryhtyä tarvittaviin lisävahinkojen rajoittamistoimiin.
  • Varas ei yleensä jää paikalle keräilemään omaisuutta hälytyksen lauettua.
  • Varkaat karttavat tiloja, joissa on asianmukainen murtohälytinjärjestelmä
  • Luo turvallisuutta myös kotona ollessa (voidaan kytkeä pelkkä kuorisuojaus kotona ollessa)
  Palaa alkuun
 • Milloin koko lukko pitää uusia?

  Pääsääntönä voidaan pitää, että ennen vuotta 1980 asennetut lukot ovat jo tekniikaltaan sekä takalukitustoiminnoiltaan vanhanaikaisia, joten niiden uusiminen tämän päivän vaatimusten mukaisiksi on suositeltavaa.

  Palaa alkuun
 • Voiko kotioveen hankkia lukon, johon ei tarvita avainta?

  Täysin avaimetonta lukkoa ei ole, mutta ilman mekaanista avainta toimivia järjestelmiä on tarjolla.

  Esim.
  - Yale Doorman
  - Yale LINUS saatavilla kesä 2021
  - Deltabit sormenjälkilukko
  - yms. tarjonta lisääntyy vuosittain.


  Avaimena niissä toimivat joko koodi, tunniste, kauko-ohjain, mobiililaite tai näiden yhdistelmät.

  Tunnisteella toimivat lukot ovat saaneet suuren suosion lapsiperheissä, joissa avainten katoaminen on yleistä. Jokainen tunniste on yksilöllinen ja se on helposti käyttäjän itsensä poistettavissa laitteen muistista, mikäli tunniste katoaa. Kaikkien lukkojen ei tarvitse olla tunnisteella toimivia - yleensä pelkkä pääovi riittää. Sormenjälkilukoissa mahdollisuus sormenjäljen lisäki käyttää
  tunnistetta, tai koodia.

   
  Palaa alkuun
 • Onko olemassa avaimia, joita ei voi kopioida ilman lupaa?

  Kopiosuojattuja avaimia löytyy ja tänä päivänä oikea valinta on ABLOY SENTO -avain: mustalla muovipäällä varustettu avain, joita toimitetaan Abloy-valtuutettujen lukkoliikkeiden kautta Abloy:n tehtaalta, vain tarvittavia dokumenttejä vastaan. 2021 mallisto päivittyy uudella kopiosuojatulla Abloy EASY avaimella.

  Bodalta on myös tullut uusi Bodaguard-varmuuslukko, jossa on samanlainen avainturvataso. Toisin sanoen avaimia ei valmisteta muualla, kuin Bodan tehtaalla, ja niiden tilaus hoidetaan Abloy-valtuutettujen lukkoliikkeiden kautta avainkorttia vastaan.

  Palaa alkuun
 • Saako antiikkikaapin lukkoon uutta avainta?

  Kyllä saa ja teemme avaimia antiikkilukkoihin avainmallin mukaan.
  Mikäli mallia ei ole käytettävissä, niin avain tehdään lukon mukaan.

  Mikäli kaappi on lukossa, eikä avainta ole, niin tulemme aukaisemaan kaapin paikan päälle. Mikäli kyse on pienemmästä kaapista, niin sen voi tuoda liikkeeseemme, jossa lukko avataan.

  Palaa alkuun
 • Saako parvekeovea vahvistettua tai sen lukitusta parannettua?

  Kyllä saa. Suurella lasiaukolla varustettuun parvekeoveen on olemassa oma varmuuslukko, Boda 4249, joka on sisäpuolelta toimiva pinta-asenteinen varmuuslukko. Se voidaan sarjoittaa toimimaan samalla avaimella, kuin esim. pääovessa oleva Boda 429 -varmuuslukko.

  Toinen vaihtoehto on vaihtaa ovessa oleva pitkänsalvanpainike lukittavaksi malliksi. Tämän painikkeen toimintaperiaate on, että se saadaan lukittua kiinniasentoon Abloy-avaimella. Tämä lukko on mahdollista sarjoittaa toimimaan kotiavaimella. Tässä lukitusvaihtoehdossa oven rakenteellinen vahvuus ei lisäänny, vaan sillä estetään oven avaaminen sisäpuolen painikkeesta ikkunan rikkomisen yhteydessä.

  Palaa alkuun
 • Yrityksemme muutti uusiin tiloihin. Mistä tiedän, onko lukituksemme riittävä?

  Parhaiten pääset siitä selville kysymällä vakuutusyhtiöltäsi, minkä tasoista lukitusta he vaativat toiminnallenne. Lukitusvaatimukset vaihtelevat toimialasta riippuen.

  Tämän jälkeen olisi hyvä pyytää ammattilainen Abloy-valtuutetusta lukkoliikkeestä suorittamaan turvatarkastus ja kartoittamaan tarvittavien toimenpiteiden laatu ja laajuus, sekä antamaan tarjous kyseisistä toimenpiteista.

  Yrityksemme tekee tällaiset tarkastukset ja tarjoukset luonnollisesti veloituksetta.

  Palaa alkuun
 • Mitä jos kadotan varmuuslukon avaimen ja lukko on kiinni?

  Ensinnäkin, olisi jo ennalta hyvä varautua ja antaa vara-avain joko huoltoyhtiölle tai jollekin luotettavalle tutulle. Mikäli vara-avainta ei ole saatavilla, niin seuraava vaihtoehto on soittaa päivystävälle lukkosepälle, jolla on taito ja välineet suorittaa lukon aukaisu.

  24h Päivystävän lukkosepän (Helsinki, Espoo, Vantaa) tavoitataina 24/7 numerosta 0400 24 24 24.

  Palaa alkuun
 • Avaatteko myös auton ovia jos avaimet jäävät sisälle autoon?

  Kyllä avaamme. Useissa automalleissa on mahdollista lukita ovet, vaikka avain olisi vielä virtalukossa.

  Auton lukon aukaisu onnistuu 24/7 soittamalla  numeroon 0400 24 24 24

   

  Palaa alkuun
 • Kotiovemme lukko on vaikea avata, eivätkä lapset saa sitä auki. Miten toimia?

  Syy oven vaikeaan avaamiseen löytyy joko lukosta tai ovesta ja joissakin tapauksissa jopa molemmista: lukkopesä voi olla kulunut, lukkorunko voi olla kulunut tai rikki, oven saranat kuluneet tai ovi "elänyt". Joka tapauksessa syitä voi olla monia ja tarkemman selvityksen antaminen vaatii lisätietoja.

  Parhaiten ongelmaan saat avun tilaamalla paikalle Abloy-valtuutetun lukkosepän, joka osaa korjata vian, mikäli se on kannattavaa. Joissain tapauksissa kannattavampi ratkaisu voi olla koko lukon uusiminen. 

  Palaa alkuun
 • Taloyhtiömme lukot ovat vuodelta 1970 ja osa toimii huonosti. Vieläkö niitä voi korjata?

  Kaikkeahan pystyy korjaamaa, mutta  on toinen asia kannattaako se. Tietysti akuutissa tilanteessa korjaaminen voi olla järkevin vaihtoehto, mutta suosittelisin varautumaan koko talon lukituksen nykyaikaistamiseen.

  Tämän jälkeen lukitusturvallisuus paranee huomattavasti. Lukkojen huollosta ja korjaamisesta syntyvät kulut vähenevät merkittävästi pitkäksi ajaksi. Myös lukkojen sarjoittaminen talon sarjaan on jälleen tämän jälkeen mahdollista. Ennen vuotta 1984 tehtyihin lukostoihin ei enää saada vaihdettua sarjoitusta talon sarjaan. Parhaiten alkuun pääsee tilaamalla Abloy-valtuutettu Lukkoliike/Lukkoseppä paikalle tilannekartoitusta varten. 

  Palaa alkuun
 • Taloyhtiömme rappukäytävissä liikkuu asiattomia henkilöitä. Yöllä ovet ovat lukossa, mutta voiko ne lukita myös päivällä vaikkapa numerolukolla?

  Tottakai ovet voi lukita päivälläkin. Ongelma ei aina poistu silläkään, sillä syy asiattomien henkilöiden pääsyyn rappukäytävään voi olla myös huonossa rapun oven lukituksessa tai vanhoissa palauttamattomissa avaimissa.

  Lukkojen teljen suojaus ja takalukitusominaisuudet on syytä ensin selvittää ja tarvittaessa korjata. Paras tapa hoitaa asia on kutsua ammattitaitoinen lukkoseppä paikalle. Koodilukkoa ei kannata asentaa ennenkuin lukitus on muuten kunnossa.

  Koodilukko on hyvä tapa jatkuvaan lukitukseen. Koodi voidaan esimerkiksi asettaa käytettäväksi päiväsaikaan, mutta öiseen aikaan kuljetaan ainoastaan avaimella. Näin vältetään mahdollisten vääriin käsiin joutuneiden koodien käyttö yöaikaan. Koodi olisi syytä vaihtaa määrätyin väliajoin ja koodi on hyvä muistaa ilmoittaa myös postinkantajalle.

  Koodilukko porrasoveen maksaa noin 280-400 euroa. Annamme mielellämme tarjouksen teille parhaiten soveltuvasta vaihtoehdosta.

  Palaa alkuun
 • Muutimme juuri uuteen taloon. Ovella käynyt kauppias sanoi, että ilman saranatappeja ovi voidaan nostaa pois paikoiltaan. Onko näin?

  Aivan totta tuo väite ei ole. Eihän ovi suljettuna pääse nousemaan olettaen että oven yläpuolella on karmi. 

  Joissakin tapauksissa saranat voivat olla ulkopuolelta purettavissa tai rikottavissa ja siten ovi ehkä avattavissa. Ei tosin nostamalla, vaan sivuttaissunnassa liikuttamalla. Tämän estämiseksi saranatapit ovat vallan mainio varuste ja ne kannattaa asennuttaa. Samalla kannataa miettiä myös muita oven turvavarusteita kuten varmuuslukkoa, ovisilmää, varmuusketjua ja vääntönupin suojakuppia Näistä kaikista tuotteista kannataa pyytää tarjous Abloy-valtuutetusta lukkoliikkeestä, joka monesti on myös edullisempi vaihtoehto.

  Palaa alkuun
 • Olen miettinyt varmuuslukon hankkimista. Mikä olisi paras ratkaisu kerrostalo-oveen?

  Paras valinta on se, joka ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan tuntuu parhaimmalta. Ensimmäinen kriteeri kannattaa asettaa siihen, että varmuuslukko on merkiltään ja malliltaan vakuutusyhtiöiden hyväksymä. Myös lukitustuotteista on myynnissä kopiotuotteita, jotka eivät ominaisuuksiltaan vastaa sitä, mitä hyvältä turvatuotteelta on lupa odottaa. Toinen kriteeri on se, että asennuksen suorittaa ammattitaitoinen lukkoliike/lukkoseppä.

  Tämän jälkeen on hyvä miettiä vaaditaanko avaimelta niin sanottua kopiosuojausta. Toisin sanoen voiko kuka tahansa jolle, avaimen antaa käyttöön, käydä kopioimassa sen lähimmässä suutarissa. Jos kopiosuojaus ole tärkeää eli avainta ei koskaan anneta ulkopuolisten käyttöön niin parhaat vaihtoehdot lukoiksi ovat BODA 429 tai Abloy ME 101/Abloy ME 102 classic.

  Jos avainten kopiosuojaus tuntuu tärkeältä, kannattaa tuotteiksi valita vaihtoehtoisesti joko Bodaguard tai Abloy ME 101/102 Sento. Näissä malleissa lisäavaimia voi teettää ainoastaan Abloy-valtuutettujen lukkoliikkeiden kautta tarvittavia dokumentteja vastaan.

  Palaa alkuun
 • Kellaritiloissamme on jälleen käynyt varkaita, murtojälkiä ei näy, mitä tehdä? Lukko vaihdettiin noin vuosi sitten.

  Syitä, että murtojälkiä ei näy voi olla muutama. Ota meihin puhelimitse yhteyttä ja sovimme kyseiseen kohteeseen tarkastuskäynnin. Meillä on keinoja selvittää, miten kellariin on päästy ja miten se jatkossa estetään paremmin. 

  Palaa alkuun
 • Liikkeemme varasto sijaitsee kellarikerroksessa. Meillä on hälyttimet, mutta varkaat kävivät jälleen, nyt ikkunan kautta. Mitä voimme tehdä?

  Suosittelemme varaston ikkunoihin kunnon kalteria. Kalterointi estää tämän tyyppisen nopean murron. Kunnon murtohälyttin hälyttää puolestaan avun paikalle mahdollisen murron yllättäessä.

  Varastoitavan omaisuuden laadusta ja arvosta riippuen suosittelemme lisäksi tallentavaa kameravalvontaa, joka voi olla myös huomaamatonta.

  Näillä keinoilla viisaampi varas luovuttaa ja vähemmän viisaampi jää todennäköisesti kiinni.

  Palaa alkuun
 • Hävitin matkan aikana kaikki avaimeni eikä huoltoyhtiössä ole turvalukkoni avainta. Saako teiltä palvelua myös yöllä?

  Meiltä saa palvelua 24h vuorokaudessa. Päivystävä lukkoseppä/lukkoliike vastaa aina 24h numerossa 0400 24 24 24, Lukkoseppä päivystää joka päivä alueella Helsinki, Espoo, Vantaa yötä päivää juuri tällaisia äkillisiä tilantaita varten.

  Palaa alkuun
 • Avaimeni on Abloy:n musta muovipäinen avain. Paikallinen suutari ei pystynyt tekemään lisäavainta. Kuinka sellaisen voi tilata?

  Avaimesi on todennäköisesti ABLOY SENTO -avain. Suutarit eivät sitä pysty valmistamaan. ABLOY SENTO -avaimen valmistaminen tapahtuu Abloy Oy:n tehtaalla ja avaimen tilaus tehdään Abloy-valtuutetun lukkoliikkeen kautta.

  Meiltä tilattuna ABLOY SENTO -avaimen toimitusaika on tilauksen kiireellisyysluokituksen mukaan 1-3 arkipäivää.

  ABLOY SENTO -avaimen tilaaminen edellyttää joko avainkohtaista avainkorttia tai lukoston mukana toimitettuja avaintilausdokumentteja (avainkortti,lukostonumero, tunnusluku). Ota yhteyttä myymäläämme.

  Palaa alkuun
 • Rautakaupoissa kassakaappien hinta on alhaisempi kuin lukkoliikkeissä. Mistä hintaero johtuu?

  Rautakaupoissa myydään usein turvakaappeja tai säilytyskaappeja kassakaapin nimellä edullisempaan hintaan.

  Luokitellun kassakaapin ja turvakaapin ero löytyy lukoista, lukituksen toteuttamisesta, kaapin seinämien paksuudesta ja muista murtoa vaikeuttavista seikoista. Jos haluat hankkia mahdollismman turvallisen kassakaapin, suosittelemme Euro-luokiteltuja kassakaappeja.

  Valikoimaamme kuuluu myös turvakaappeja edullisempaan hintaan. 

  Palaa alkuun
 • Kerrostalomme ullakolle on murtauduttu monesti, vaikka talossamme on ovisummerit. Miten varkaat pääsevät sisään?

  Ongelma on tuttu monissa taloyhtiöissä. Usein vanhoissa taloissa ala-ovesta päästään suhteellisen helposti sisään. Syynä on vanhojen sähköpieliraudoilla varustettujen ovien lukitus. Niissä telki ei takalukkiudu, kuten uusissa oveen asennetuissa sähkölukoissa.

  Myös ovessa olevaan sulkijaan kannattaa kiinnittää huomiota. Monesti se sulkeutuu liian hitaasti tai ei edes vedä ovea lukkoon saakka. Ovensulkija kannattaa säädättää, sekä tarpeen mukaan vaihtaa. Öljytippa sulkijan juuressa on jo vaihdon tarpeen merkki.

  Monesti myös lepsu aukaisukäyttäytyminen ovisummeritaloissa mahdollistaa asiattomien pääsyn rappukäytävään. Ovisummerijärjestelmän pitäisi olla sellainen, että puheyhteys toimii molempiin suuntiin. Myös kameralla varustettuja järjestelmiä on saatavana.

  Ullakkokerrokseen johtavien portaiden alapäähän asenneettavasta ns. puliportista on ollut hyötyä ehkäistessä ullakkomurtoja sekä asiattomien oleskelua ullakkokerroksessa. Huomioida pitää, että portin sisäpuolella olevaan väänönuppiin ei pääästä ulkopuolelta käsiksi. Verkkoportissa hyvä ratkaisu on verkkoporttiin kiinitetty läpinäkyvä polykarbonaattilevy.

  Itse ullakolle johtavan oven lukitukseen sekä sulkeutumiseen pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota. Vanhemmissa taloissa ullakko-oven lukitus on yleensä toteutettu ns. pintalukolla, joka ei anna riittävää suojaa oikeilla välineillä varustettua murtomiestä vastaan. Monesti yhtiössä on jo uusittu huoneisto-ovien lukitus mutta ullakon oven lukituksesta on uusittu vain avainpesä. Syynä tähän on monesti vanhan palo-oven peltien alla oleva paloeristeenä käytetty Asbesti. Kunnollisen lukituksen saaminen oveen vaatii yleensä näissä tapauksissa ullakko-oven uusimisen. Uusi vahvempi ja siistimpi ovi ei tule erityisen kalliiksi ja siihen saadan kunnollinen lukitus. Mikäli ullakolla on kattoluukku, sen lukitus kannattaa tarkistaa myös.

  Ullakolle asennettavasta murto/palohälyttimestä on saatu hyviä kokemuksia. Murrot ovat loppuneet yleensä siihen. Murto/palohälytin ullakolla lisää myös huomattavasti kiinteistön paloturvallisuutta. 

  Nämä kaikki edellämainitut ratkaisut saat meiltä, pyytäkää tarjous yhtiönne suojauksesta, teemme sen luonnolisestikin veloituksetta.

  Palaa alkuun
 • Taloyhtiössämme on porttikonki. Onko teillä ratkaisu portin aukaisemiseen helpolla tavalla ilman, että joutuu nousemaan autosta?

  Tämä on ratkaistu monessa taloyhtiössä menestyksekkäästi asentamalla portin ovilehtiin sähköhydraulinen porttiautomatiikka. Sähköllä toimiva porttikoneisto on avattavissa autolla tullessa kaukosäätimellä. Jalankulkija voi käyttää portissa olevaa käyntiovea, joka voidaan varustaa esim.koodilukolla. Portti aukeaa myös portinpielessä olevasta kytkimestä. Portti sulkeutuu asetetun viiveen jälkeen automaattisesti.

  Pyydä tarjous portin automatisoinnista. Myymme ja asennamme porttikoneet, automaattipuomit, sähköiset ajopollarit ym.

  Palaa alkuun
 • Mikä on Boda-turvalukon hinta?

  Asennettuna hinta on noin 260 euroa, josta ammattitaitoisen asennuksen osuus on noin 100 euroa. Hinta sisältää asennuksen lisäksi mm. auton kulut, työkalut, verot ja muut sivukulut. 

  Abloy-valtutettu lukkoliike on turvallinen ostospaikka. Annamme työlle ja tuotteelle 2 vuoden takuun. Asentajamme ovat ammattinsa osaavia, koulutettuja lukkoseppiä. 

  Palaa alkuun
 • Sopiiko Abloy Control -järjestelmä asennettavaksi myös kerrostalon huoneiston oveen ja mitkä ovat sen tuomat hyödyt?

  Abloy Control sopii hyvin myös kerrostalon huoneistojen oviin. Tuotteita on asennettu jo jonkin verran ja asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista.

  Abloy Controlin antama hyöty kerrostalo-ovessa on ensinnäkin kulkemisen helppous: kotiin tullessa painat vaikka taskussa kaukokäyttöavaimen painiketta, jotta lukitus aukeaa ja ovi on avattavissa painikkeesta. Lukko toimii edelleen myös mekaanisella avaimella, 

  Jos kaukokäyttöavain katoaa, sen poistaminen järjestelmästä on yksinkertaista ja voit ohjelmoida uuden avaimen kadoneen tilalle.

  Lukitusyksikössä on sisäpuolella vääntönuppi, josta lukitus on avattavissa normaalitilassa sisäpuolelta. Lukko voidaan myös laittaa kaukokäyttöavaimella ns. turvatilaan, mikä lukitsee myös sisäpuolisen vääntönupin. Tällöin ovi ole enää avattavissa nupista ilman avainta. 

  Abloy Control järjestelmää on helppo laajentaa lisälukitusyksiköillä ja rikosilmoitinjärjestelmällä (murtohälytin), johon voidaan liittää liiketunnistimia, magneettikykimiä, palovaroittimia ym. Kaikki laitteet toimivat samalla kaukokäyttöavaimella ja ovat langattomasti yhteydessä toisiinsa.

  Annamme mielellämme lisätietoja tuotteesta.

  Hinnoista sen verran että perusyksikön hinta alkaen noin 500 euroa, riippuen nykyisestä lukituksesta sekä tarvittavien kaukokättöavainten määrästä,. Ota yhteyttä, annamme mielellämme tarjouksen tuotteista ja ammattitaitoisesta asennuksesta.

  Palaa alkuun
 • Parvekkeen ovessamme on salpa, jossa on kolme pyöreää tappia. Salpa on rikkoutunut, löytyisikö teiltä uusi?

  Meiltähän niitä löytyy, tervetuloa myymäläämme Malmille. Mikäli salpa on jumiutunut lukkoasentoon, niin tilaa meiltä ammattitaitoinen lukkoseppä paikalle.

  Palaa alkuun
 • Yrityksessämme on kassakaappi, joka on hyvässä kunnossa, mutta sen lukko toimii huonosti. Korjaatteko kassakaapin lukkoja?

  Korjaamme ja huollamme kassakaapin lukkoja. Monesti vanha avainlukko kannattaa korvata elektronisella kassakaapinlukolla, joka toimii koodeilla. Elektronisen lukon etuna on esimerkiksi se, että avaimen säilyttämisestä ei tarvitse huolehtia. Koodi on helposti muutettavissa ja lukossa voi olla henkilökohtaiset koodit useammalle henkilölle.

  Palaa alkuun
 • Kestääkö sormenjälkilukko Suomen olosuhteissa?

  Lukkokeskuken myymä, erittäin laadukas malli on tehty kestämään myös Suomen ilmasto-olosuhteet ja olemme saaneet siitä erittäin hyvää palautetta. Sormenjälkilukko on erittäin hyvä tuote myös kotitalouksissa, sillä silloin ei tarvitse miettiä tuliko itselle tai lapsille avaimet mukaan. Sormenjälkilukko ei varmasti toimi sormella, jota siihen ei ole tallennettu, mutta järjestelmä tunnistaa tallennetun sormenjäljen joka likaisesta sormesta.

  Hinta sähkölukkoineen ja oven kaapelointineen liikkuu 1500-2000 euron välissä. Usein riittää, että sormenjälkilukko asennetaan vain yhteen oveen.

  Sormenjälkilukijaan on itse helppo lisätä ja poistaa sormenjälkiä. Esimerkiksi vierailijoiden sormenjälki voidaan tallentaa väliaikaiseen muistiin, josta se on helposti poistettavissa. Pyydä tarjous sinulle sopivasta sormenjälkilukosta.

  Palaa alkuun
 • Olen rakentamassa omakotitaloa ja kohta pitää tilata ovet. Pitääkö niissä ottaa jotain huomioon lukitusta ajatellen?

  Hyvä että kysyt sitä tässä vaiheessa! Useimpien ulko-ovien mukana tulee valmiina Abloy LC 100 lukkorunko. Tämä on ihan hyvä asia, sillä siihen saa helposti valittua haluamansa lukkopesän sekä painikkeen. Pintakäsittely vaihtoehtoja sekä painikemalleja on myös useita.

  LC100 lukkorunkoon on myös mahdollista asennuttaa Abloy Control eli ns. kauko-ohjainavaimella toimiva lukko. Varmuuslukkoa harkitsevan on syytä ottaa ovi varmuuslukkosovituksella varustettuna. Eri varmuuslukkomalleista saat tietoa meiltä. Mikäli oveen halutaan esim. sähkölukko, sormenjälkilukko, automaattinen oven aukaisu tms. ota yhteyttä ennen oven tilaamista, näin saat kaikista parhaimman lopputuloksen oviprojektillesi.

  Palaa alkuun
 • Yrityksessämme on välillä suuri henkilökunnan vaihtuvuus. Aviaimia on kadonnut ja olemme monesti joutuneet vaihtamaan lukot. Olisiko teillä tähän ratkaisua?

  Ratkaisu löytyy kyllä. Suosittelen yrityksellenne kulunvalvontajärjestelmää, jossa avainten sijaan toimii etälukutagi, eli "lätkä", jota näytetään kulunvalvontalukijalle lukon aukaisemiseksi. Kulkuoikeuksia ja -aikoja pystytään hallitsemaan joko suoraan lukijalta tai järjestelmään kuuluvalla ohjelmalla.

  Kulunvalvontajärjestelmästä on helppo poistaa käyttäjiä ja kadonneita/palauttamatta jääneitä tageja. Tageille voidaan ohjelmoida myös aikarajoituksia pääsyn rajoittamiseksi tiettyinä kellonaikoina tai päivinä. Kulunvalvontajärjestemä voidaan toteuttaa myös siten, että lukijana toimii sormenjälkilukija. 

  Yksi varteenotettava järjestelmä on kulunhallintaan soveltuva elektromekaaninen kotimainen iLOQ-avainjärjestelmä. Ota yhteyttä, niin katsotaan teille sopivin ratkaisu.

  Palaa alkuun